Van Vrouwengeneeskunde naar Vrouwengeneeskracht

In 2010 ben ik begonnen met mijn bedrijf Vrouwengeneeskunde. Ik studeerde acupunctuur en wilde een naam die past met de reden dat ik de studie was begonnen: vrouwen helpen hun gezondheid te verbeteren. Groot was mijn verbazing dat de url nog helemaal vrij was en het begrip vrouwengeneeskunde door niemand gebruikt werd.

Vrouwenkwalen

Ik had verwacht dat er al lang een gynaecoloog was die vertelde gespecialiseerd te zijn in de vrouwengeneeskunde. De focus lag daar echter op vrouwenkwalen! Omdat ik me graag op het positieve richt, was ik daar erg blij mee. Een naam is belangrijk: het moet in één opslag duidelijk maken wat ik doe en moet voor mij passen bij waar ik voor sta en wat ik uitdraag.

Na het behalen van mijn diploma in de acupunctuur kwam de Westers Medische basiskennis.  Om mijn cliënten op elk vlak in relatie tot geboorte en vruchtbaarheid te kunnen begeleiden, ben ik zelfs nog verloskunde in België gaan studeren! Intussen bouwde ik mijn eigen acupunctuur praktijk op.

Samenwerken

In 2017 ben ik met een collega gaan samenwerken, onder de naam van mijn bedrijf.
Er waren veel overeenkomsten: we waren beiden acupuncturist en hypnotherapeut gespecialiseerd in vrouwen en we hadden een klik. Vol enthousiasme zijn we verder gaan bouwen. De zaken gingen goed, maar ik merkte langzaam maar zeker dat ik me niet langer in de samenwerking kon vinden. In 2019 heb ik de stekker er uit getrokken.

Doen wat je zegt dat je doet, is belangrijk voor mij.

Waar het makkelijk is om 2 bedrijven samen te voegen onder één naam, is het heel wat ingewikkelder ze uit elkaar te halen. Ik had aan het begin van onze samenwerking alles zonder voorbehoud in de maatschap ingebracht: de naam, het logo, de social media, de url. Mijn collega had er daardoor evenveel recht op als ik en gaf aan onder die naam verder te willen. Na lang wikken en wegen heb ik besloten alles los te laten.

Ik ben de uitdaging aan gegaan een nieuw bedrijf onder een nieuwe naam op te starten. Dat past eigenlijk ook wel bij me.

Ik vind het leuk om nieuwe dingen te vorm te geven en ik ga altijd van mijn eigen kracht uit.

Vrouwengeneeskracht

En opeens viel het muntje: mijn nieuwe bedrijf heet Vrouwengeneeskracht!
Ik heb direct het woordenboek erbij gepakt om te kijken wat daar de definitie van was en het klopte precies.

Geneeskracht: “genezende kracht. Het ziektegenezend vermogen dat aan sommige stoffen eigen is.”

Daar waar de definitie van geneeskunde volgens Van Dale de wetenschap is die de oorzaak en de aard van ziekten opspoort en er de geneesmiddelen voor aanwijst.

De cirkel was rond. Vanaf de theorie die ik me in het begin eigen had gemaakt, richt ik me nu vooral op het activeren van het zelfhelend vermogen bij de vrouwen die ik begeleid.

Letterlijk zeg ik vaak tegen mijn cliënten dat ik niet de beste wetenschapper ben.
Het boeit me ook niet. Wat heb ik aan theoretische kennis als het in de praktijk niet werkt?

Ik wil vrouwen leren luisteren naar de signalen die hun lichaam geeft. Ik wil ze laten vertrouwen op de werking van hun lijf, ook al zitten ze op dat moment in een situatie waar ze niet blij mee zijn. De geneeskracht komt van binnen uit. Niet van iets buiten ze. Daar doen ze hun voordeel mee. Het is een manier van omgaan met hun gezondheid die ze ook op een later tijdstip kunnen toepassen.

Reviews

De feedback die ik van cliënten krijg in de vorm van reviews, bevestigt mijn procesmatige aanpak. Ik word zelfs wel eens een soort life coach genoemd, maar dan met de focus op gezondheid.

Het werkt. Ik kijk naar wat er speelt. Zet die tools in die mijn cliënten helpen bij het bereiken van hun gewenst gezondheidsdoel. Vanuit hun eigen kracht.

Meer weten? Neem contact op!

Deel deze blog via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een antwoord