Kinderwens

Vruchtbaarheid

Als je zwanger wil worden, of zwanger wil blijven is het van belang om je lichaam zo’n goed mogelijke uitgangspositie mee te geven.

Pre-conceptie check-up

Misschien realiseer je je wel dat je graag een baby wilt, maar ben je het nog niet actief aan het proberen. Grote kans dat je gedurende een aantal jaar hormoon gerelateerde anticonceptie hebt gebruikt.

Tijdens een ‘preconceptie check-up’ kijken we naar jou, je levensstijl, je voeding, je hormonale balans en je emoties. Aangezien het meer dan 90 dagen duurt voordat een follikel een rijpe eicel produceert, is het raadzaam om in deze periode je levensstijl aan te passen. Daarmee geef je je lichaam een reset en verbeter je de bloedtoevoer naar je baarmoeder, waardoor je op korte termijn vooruitgang kan zien. Zo geef je jouw lijf de meest solide basis voor een gezonde zwangerschap.

Als zwanger worden niet vanzelf gaat

Elke maand hoop je misschien met een positieve zwangerschapstest in je handen te staan, maar helaas is dat nog niet gebeurd. Natuurlijk ben je teleurgesteld en misschien ga je wel aan jezelf gaat twijfelen. Statistieken zeggen dat er 85% kans is dat je binnen een jaar zwanger bent, maar wat nu als dat bij jou niet lukt of je zelfs al langer bezig bent? Je krijgt tips mee als “laat het los”, maar iets dat je zo graag wilt laat je natuurlijk niet zo makkelijk los.

Meestal mag je pas na een jaar proberen een medisch traject in en zeker als je voor jouw gevoel wat ouder bent, voelt dat als verspilde tijd.

Wat je situatie ook is: bij Vrouwengeneeskracht kan je op elk moment terecht en hoef je niet eerst een jaar vruchteloos te wachten.

IUI, IVF, ICSI of donor zwangerschap

Je hebt al een afspraak met je arts gemaakt om een medisch traject te starten of je bent al onder behandeling bij een gynaecoloog. Misschien ben je al bezig met hormoonbehandelingen ter ondersteuning van het IUI, IVF, of ICSI-traject. Of misschien start je daar binnenkort mee. Je doet er alles aan om jouw kinderwens vervuld te zien. Juist dan is het heel fijn als iemand verder kijkt dan alleen jouw baarmoeder en hormoonwaardes.

Er wordt met de hormonen mee behandeld en je stress wordt onder controle gehouden. Het doel van de behandeling tijdens jouw medisch traject is:

  • optimaliseren van de toevoer van Qi en bloed naar je reproductieve organen
  • reduceren van de bijwerkingen van de gebruikte hormonen
  • dat jij lichamelijk én geestelijk in balans blijft in deze spannende en ingrijpende tijd.

Emoties en kinderwens

Tijdens de behandelingen kijken we naar je medisch verhaal, maar ook je emoties komen uitgebreid aan de orde. Een onvervulde kinderwens kan leiden tot stressgevoelens. Stresshormonen beïnvloeden het functioneren van je lichaam en kunnen Chinees gezien tot blokkades leiden waardoor de baarmoeder minder doorbloed wordt.

Mannen

De samensmelting van een eicel en zaadcel zorgen samen voor het ontstaan van een gezond embryo. De zaadkwaliteit van de man is daarbij heel erg belangrijk. De concentratie van het aantal spermacellen is gestaag gedaald, en ook het aantal milliliters per ejaculaat is de afgelopen jaren flink afgenomen. Dit bekent dat er een halvering van de vruchtbaarheid bij mannen de afgelopen 40 jaar heeft plaatsgevonden.

Uit onderzoek blijkt dat acupunctuur de kwaliteit & kwantiteit van het sperma aanzienlijk verbetert. Hierdoor kan er soms een minder belastende vorm van een fertiliteitstraject gekozen kan worden. Dit komt zeker ook de vrouw ten goede, omdat een IVF-traject een grote impact op haar heeft.

Behandelplan bij het vergroten van vruchtbaarheid

Het uiteindelijke behandelplan hangt af van de individuele beoordeling in het eerste consult. Elisabeth biedt een integrale benadering waarin oosters en westers medische kennis hand in hand gaan. Dat helpt om de onderliggende oorzaak van de bestaande hormonale onevenwichtigheden te ontdekken.

Het op het verhogen van de fertiliteit gerichte behandelplan is persoonlijk op jou afgestemd. Het maakt gebruik van acupunctuur, low level laser therapie, Mercier massage therapie, voeding & supplementen, aanpassingen in je levensstijl en visualisaties die specifiek op voor jouw situatie zijn geschreven. Dit vergroot jouw kans op een gezonde zwangerschap.

Aantal behandelingen

Het gebeurt dat een vrouw al binnen een paar behandelingen een positieve test in handen heeft. Soms duurt het gewoon langer. Bij Vrouwengeneeskracht ben je een actieve deelnemer in je eigen vruchtbaarheidstraject. In het begin wordt je gevraagd wekelijks te komen. Zodra dat mogelijk is wordt de frequentie afgebouwd.

Tijdens de sessies krijg je krijgt veel nieuwe kennis aangeboden: zo leer je vruchtbaarheid verhogende zelfmassage, kom je te weten wat de voor jou meest geschikte supplementen zijn en voeding is en luister je zelf thuis naar de geleide meditaties die speciaal door Elisabeth zijn geschreven en ingesproken. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste geavanceerde technieken zoals de Acugraph en Laser Acupunctuur.

‘Boost je vruchtbaarheid’ pakket

Pakket om je lichaam meer receptief voor een zwangerschap te maken:

  • 6 Behandelingen van 85-90 minuten met acupunctuur / Low Level Laser Therapie & Mercier massage therapie
  • Uitleg over zelfmassage en zelfmassage-pdf als naslagwerk

Kosten:  € 645,-

Ben je binnen de 6 behandelingen zwanger? Dan vervallen de consulten die je nog tegoed hebt niet, maar zetten we ze om voor sessies tijdens je zwangerschap bij klachten, ter voorbereiding op de geboorte of voor post-partum herstel.

Meer weten? Bel 06-41832390 voor vragen of boek een afspraak

Overzicht