Slapeloosheid & vermoeidheid

Goede nachtrust

En goede nachtrust is de basis voor het gezond kunnen functioneren tijdens de dag. Tijdens je slaap herstelt en regenereert je hele systeem zich. Desondanks kampt circa 25-35% van de mensen regelmatig met slaapproblemen. Slapeloosheid kan een bijverschijnsel zijn van stress of het gevolg zijn van een ingrijpende emotionele gebeurtenis in iemands leven. Maar insomnia kan ook een chronisch oorsprong hebben en daarmee een zware wissel trekken op je leven.

Kenmerken van slapeloosheid

Herken je dit?

  • Je hebt veel moeite om in slaap te vallen
  • Wordt s nachts vaak wakker en het lukt dan moeilijk om weer in slaap te vallen
  • Je ligt in bed vaak te malen
  • Je wordt s ochtends te vroeg wakker
  • Je staat vermoeid op
  • Je bent overdag niet energiek of hebt zelfs vermoeidheidsaanvallen overdag
  • Je hebt last van stemmingswisselingen en lijkt het wel alsof je emotioneel steeds minder kan hebben
  • Door je aanhoudende vermoeidheid kan je je moeilijker concentreren of gaat je geheugen achteruit
  • Gemiddeld slaap je minder dan 5 uur per nacht

Emoties en verstoorde nachtrust

Tijdens de behandelingen kijken we naar je medisch verhaal, maar ook je emoties komen uitgebreid aan de orde. Een gebrek aan een goede nachtrust kan stress veroorzaken. Stresshormonen zijn van invloed op het functioneren van je lichaam en leiden tot een grotere staat van paraatheid, weer een weerslag heeft op je slaappatroon. Er ontstaat zo een vicieuze cirkel.

Oorzaak van slaapklachten

Allereerst gaan we kijken wat er speelt in je leven en richten we ons op het wegnemen van veelvoorkomende onderliggende oorzaken van je insomnia. We versterken de kwaliteit van je nachtrust waardoor het zelf-herstellend vermogen van jouw lichaam wordt gereactiveerd en zorgen ervoor dat je ook emotioneel weer in balans komt, waardoor je overdag meer energie krijgt. We nemen je voedingspatroon onder de loep en kijken samen naar de supplementen waarbij je het meeste baat zal hebben.

Behandelplan bij slapeloosheid

Het uiteindelijke behandelplan hangt af van de individuele beoordeling in het eerste consult. Vrouwengeneeskracht biedt een integrale benadering waarin oosters en westers medische kennis hand in hand gaan. Door gebruik te maken van de verschillende behandelmethodes en het plakken van de speciale acupunctuurplakkers, is er vaak al binnen 1-3 behandelingen een grote vooruitgang in het slaappatroon te zien.

Door de diagnose met je gezondheidsdoel in verbinding te brengen wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld dat je slaapproblemen aanpakt met behulp van een combinatie van acupunctuur, voeding en supplementen, aanpassingen in je levensstijl en stressverminderingstechnieken zoals visualisatie.

Meer weten? Bel 06-41832390 voor vragen of boek een afspraak

Overzicht