Interview in Volzin: alternatieve geneeswijze steeds populairder

Onder mijn cliënten bevinden zich artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en psychologen.

Interview met Elisabeth van den Berkmortel in Volzin. Magazine voor religie en samenleving, nr 7 juli 2018, jaargang 17, volzin.nu

Alternatief therapeut

Steeds meer mensen weten de weg naar een alternatief, (of complementair) therapeut te vinden. Ook bij mij in de praktijk merk ik dat de reguliere zorgverlening steeds meer oog heeft voor de aanvulling die wij aan hun patiënten kunnen geven, doordat het aantal doorverwijzingen van artsen of fysiotherapeuten stijgt, zoals in het artikel ook wordt gemeld.

Cliënten ook artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en psychologen

Mijn ervaring onderschrijft dat ook voor mensen met een reguliere medische opleiding de drempel steeds lager wordt om voor een specialistisch alternatief therapeut te kiezen die de kennis uit de verschillende medische modellen combineert: onder onze cliënten bevinden zich artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en psychologen.

Cliëntadvies op maat

Uiteindelijk is de cliënt gebaat bij een totaalplaatje en staan de meeste cliënten zeer zeker open voor een behandeling waarbij ook zaken worden meegenomen, die wellicht westers medisch als randzaken worden bestempeld, zoals voeding of beweging. De cliënt wordt gehoord & gezien en krijgt advies op maat. Met als resultaat een verbetering in de gezondheidstoestand. Of het een placebo is maakt dan ook geen fluit uit.

Lees hieronder volledig artikel

Volzin magazine voor religie en samenleving - juli 2018

Deel deze blog via:

Geef een antwoord