Gezond zwanger!

Topconditie nodig voor zwangerschap

“Voor zwangerschap is een topconditie nodig!” las ik in een artikel van de Telegraaf met daarin de resultaten het onderzoek van pre-conceptie onderzoeker Marjon Poels.

Als acupuncturist en orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in vruchtbaarheid en zwangerschap wist ik dit natuurlijk lang, maar het is altijd leuk om Westers Medisch bevestigd te zien dat een gezonde zwangerschap eigenlijk al begint voor de conceptie.

Conditie ouders

De conditie van de aanstaande ouders is niet alleen van invloed op de kans om gezond zwanger te worden, maar is zelfs essentieel bij het tegengaan van allerlei zwangerschapscomplicaties die met elkaar samenhangen zoals vroeggeboorte, hoge bloeddruk en diabetes.

Het blijkt dat bijvoorbeeld roken en obesitas van invloed zijn op de ontwikkeling van de baby en dat bijvoorbeeld roken de kans op een vroeggeboorte verhoogt. Zo vreemd is dat niet, omdat alles wat we doen of laten een bepaald effect heeft. Soms is dat effect direct zichtbaar; soms niet. En vaak zijn we verleerd om te kijken naar de effecten die onze leefstijl hebben om onze conditie.

Begin van leven

Volgens de Chinese Geneeskunde begint het leven 90 dagen voor de conceptie. Het moge duidelijk zijn dat hoe beter de kwaliteit van het eitje plus het zaadje, hoe betere uitkomsten dit voor het vruchtje heeft.
Zelf heb ik bijvoorbeeld voordat ik zwanger wilde worden een eigen check-up gedaan en heb ik een maand de tijd genomen om mijn lichaam en geest in balans te brengen. De 1e maand dat mijn man en ik probeerden een kindje te verwekken ben ik ook zwanger geraakt!

Omdat veel vrouwen het moeilijk vinden om zelf te beoordelen hoe hun gezondheid in relatie tot hun kinderwens ervoor staan, bied ik je bij vrouwengeneeskracht een ‘pre-conceptie check- up’ aan. We kijken hierbij naar jou, je levensstijl, je voeding, je gezondheid en zelfs je ‘mindset’ zodat we jou die handvatten kunnen aanbieden waardoor jij je conditie van je baarmoeder en hele lichaam op korte termijn zo optimaal mogelijk verbetert.

Gezonde basis voor zwangerschap

Met acupunctuur in combi met visualisatie, Mercier massage, voeding en lifestyle te combineren, geef je je lichaam een reset en kan je op korte termijn vooruitgang zien. Zo geef je jezelf en je kindje de meest solide basis voor een gezonde zwangerschap.

Deel deze blog via:

Geef een antwoord