Orthomoleculaire therapie

Voeding is de basis van een goede gezondheid

Eten doen we toch. Als we die voeding gebruiken die is lichaam nodig heeft, blijven we gezond. Door het woud van verschillende opvattingen en onderzoeken, is er zelf bijna niet meer uit te komen wat je gezondheid verbetert en wat niet. Daarnaast is het ook nog zo, dat wat gezonde voeding is, van persoon tot persoon verschilt.

Orthomoleculaire therapie

Uitgangspunt van de orthomoleculaire therapie is dat ons lichaam prima weet hoe het zichzelf moet herstellen. Focus ligt op het aanpassen van de levensstijl en  weloverwogen keuzes maken welke vitamines en mineralen worden aangevuld. Welke supplementen geschikt zijn voor jou, is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

EMB-test

Voor regulier bloedonderzoek verwijst Elisabeth met grote regelmaat door naar de huisarts. Meten is weten immers. Soms komt uit een dergelijk bloedonderzoek toch geen afdoende antwoord. Dan is het afnemen van een Energetisch Morfologische Bloedtest een optie.
Een EMB-test meet via bio-resonantie de energetische gesteldheid van het lichaam. Dit is geen wetenschappelijk bewezen methode; de emb-test is geen vervanging voor (bloed)onderzoek door je huisarts en de uitslagen zijn niet met elkaar vergelijkbaar. Toch blijkt het in de praktijk zeer werkzaam omdat er een scala aan energetische waardes uitkomen die kunnen duiden op bepaalde verstoringen, tekorten of onbalans. Op basis hiervan worden er supplementen voorgesteld. 

Voor Elisabeth is de EMB-test -naast het uitgebreide intake formulier en haar kennis en ervaring- een hele mooie indicatie en meestal een bevestiging van een diagnose. Het advies wordt altijd door Elisabeth nagekeken en persoonlijk op maat gemaakt door middel van een individueel suppletie advies. Welke supplementen geschikt zijn voor jou, is namelijk afhankelijk van je persoonlijke situatie en kan nooit maar 1 op 1 uit een test worden overgenomen.

De EMB-test als los traject

Geef als je contact opneemt aan dat je initieel alleen een afspraak voor een EMB test wilt maken. Het stappenplan is dan als volgt:

  • Je vult het intake formulier in toegezonden wordt, waarin je duidelijk beschrijft wat de reden is dat je contact hebt gezocht en hoe je gezondheid er nu voor staat.
  • Tijdens een intake (40 minuten) wordt het intake formulier en stelt Elisabeth een diagnose. Vervolgens wordt er een bloedafname gedaan via een vingerprik.
  • Het bloed gaat naar het EMB laboratorium waar zowel regulier naar een aantal bloedwaardes wordt gekeken, als dat er een energetische meting wordt gedaan, waarmee aangegeven kan worden wat er in jouw lichaam uit balans is en ook wat er nodig is om weer in balans te komen.
  • Na ongeveer 3 weken is de testuitslag beschikbaar. Op basis van je klachten, de uitslagen uit de test en de mogelijke supplementen maak ik een op maat gemaakt advies met daarin aandacht voor voeding, leefstijl en suppletie. Ook krijg je een toelichting op alle punten die gemeten worden, zodat je zelf ook kunt begrijpen wat een waarde betekent.
  • Je ontvangt het EMB rapport, de uitgebreide toelichting en het persoonlijk advies per mail. Daarnaast plannen we een consult van 40 minuten (online of in de praktijk) waarin het rapport plus het advies besproken wordt.
  • Na 1 en 2 maanden hebben we contact per e-mail om te kijken hoe het met je gaat.

Tarief € 291,-
Dit is inclusief intake en bloedafname (40 min.), kosten voor het EMB lab en het EMB rapport, de uitgebreide toelichting, het samen bespreken van de uitslag (40 min.) en een follow up per mail na 1 en 2 maanden.

Meer weten? Bel 06-41832390 voor vragen of boek een afspraak

Overzicht