Acupunctuur

Qi

In de Chinese Geneeskunde is alles energie. Soms is deze energie tastbaar en soms niet, bijvoorbeeld bij emoties. De energie die door elk lichaam stroomt wordt Qi genoemd.

Bij een acupunctuurbehandeling worden hele dunne steriele naaldjes op specifieke punten op het lichaam geplaatst. Hierdoor wordt de stroom van Qi -levenskracht- beïnvloed, waardoor lichaam en geest weer in balans worden gebracht en het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt hersteld.

Acupunctuurnaalden

Vrouwengeneeskracht gebruikt extreem dunne steriele acupunctuurnaalden die via het zenuwstelsel signalen naar je hersenen sturen, waardoor de energie in je lichaam efficiënter stroomt.

Acupunctuurplakkers

Regelmatig komen er mensen in de praktijk die naalden eng vinden. Omdat Elisabeth zelf ook niet dol is op naalden, maakt ze in de praktijk al jaren gebruik van speciale acupunctuurplakkers, die hetzelfde effect als de acupunctuurnaalden hebben, maar pijnloos op te brengen zijn. Omdat deze plakkers gedurende langere tijd blijven zitten, wordt het effect van de acupunctuurbehandeling verlengd. Ideaal voor mensen die bang zijn voor naalden, voor gevoelige mensen of voor kinderen.

Cupping

Als onderdeel van een behandeltraject wordt ook regelmatig cupping toegepast. Bij (dry) cupping wordt de huid vacuüm gezogen in de cup. Je huid en de spierlaag worden omhoog getrokken. Er treedt een sterke doorbloeding en lymfecirculatie op, waardoor er meer afvalstoffen worden verwijderd en de huid zich herstelt.

Deze vorm van bindweefselmassage zorgt ervoor dat er onderhuidse stagnaties worden opgelost, wat een positieve weerslag heeft op het gehele lichaam.

Meer weten? Bel 06-41832390 voor vragen of boek een afspraak

Overzicht